Actueel

Een elektriciteitspanne tijdens een keizersnede. Kinderen die sterven omdat het beademingsapparaat niet naar behoren werkt. Arts Augustin Ntambwe weet uit eerste hand wat verouderd ziekenhuismateriaal, slecht onderhoud, en slechte arbeidsomstandigheden in de Congolese ziekenhuizen aanrichten.

De Europese Commissie keurde onlangs de klimaatactieplannen van 18 Vlaams-Brabantse gemeenten goed. De provincie Vlaams-Brabant en Interleuven hebben deze gemeenten hierin actief en met succes begeleid vanaf de ondertekening van het Burgemeesters-convenant tot deze Europese goedkeuring.

‘Dankzij onze gecoördineerde aanpak en gezamenlijke werkwijze keurde...

Duurzamer leven, dat kan ook op kamp. De Chirogroep uit Baal gaat de uitdaging aan en vroeg en kreeg bezoek van duurzame kampkok Geert Groffen op hun kampplaats in Sint-Niklaas. Zo draagt het jeugdwerk ook zijn steentje bij aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant.

‘Duurzaam leven, dan kan eigenlijk overal. Thuis, op het werk, en ook op kamp met de...

In juli gaan 5 docenten van Cirkus in Beweging uit Leuven voor 10 dagen naar Palestina. Hun bezoek kadert in een uitwisselingsproject tussen Circus Zonder Handen en de Palestijnse Circusschool uit Birzeit, dat de steun krijgt van de provincie Vlaams-Brabant. Docenten van de 3 circusscholen organiseren er een zomerkamp voor Palestijnse jongeren. Het uitwisselingstraject resulteert...

Provincie medefinanciert aankoop 100 hectare natuurgebied

Met de steun van de provincie heeft Natuurpunt het afgelopen jaar bijna 100 ha aan natuurgebied verworven. Hierdoor kan de biodiversiteit in Vlaams-Brabant nog beter beschermd worden.
De provincie kwam voor ruim 260.000 euro tussen in de aankoopkosten.

 

Natuurpunt heeft...

De provincie geeft een subsidie van 15.000 euro voor de inrichting van een groene speelplek in de verkaveling ‘De Kersenberg’ in Nossegem.  Voor de realisatie van een groene speelplek in de woonwijk  ‘Molendreef’ in Aarschot wordt 8.000 euro uitgetrokken.

Sport- en speelterrein Kersenberg in Nossegem

 

In de nieuwe...

De provincie Vlaams-Brabant keurde de milieuvergunning goed voor 2 windturbines van Aspiravi langs de E314 in Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem.

‘We gaan als provincie voor hernieuwbare energie, waaronder windenergie’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘Windturbines produceren groene, hernieuwbare energie. Duurzame energiebronnen...

De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen van IGO legden, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, 6 bloemenweiden voor honingbijen en insectenhotels voor solitaire bijen aan. Op 27 juni leggen kleuters van De Lijsterboom in Blanden de laatste hand aan  het insectenhotel naast hun school.

‘De laatste jaren hebben de honingbijen en de wilde bijen het hard te...

Ons voedsel moet een pak duurzamer. Maar hoe maak je die boodschap tastbaar en eetbaar voor jongeren? De provincie Vlaams-Brabant, Colruyt Group, KU Leuven en Vredeseilanden daagden 3 marketing studenten van de UCLL uit. Het resultaat? Een mobiel food lab. Tijdens Paradise City op 24 juni lieten ze festivalgangers zo proeven van het Voedsel voor de Toekomst. Hun feedback zal bijdragen aan de...

Jeugdverblijfcentrum Hanenbos in Dworp organiseerde op zondag 25 juni een ‘Ontbijt in het bos’. Buren en gasten konden op een aangename manier kennis maken met de troeven van Hanenbos.

 

Ontbijten in het bos

‘Na 3 succesvolle edities van BBQ in het bos, hebben we gekozen voor een nieuwe formule: ‘Ontbijt in het bos...

Pagina's