Samenleven

De keuzes die wij maken, hebben invloed tot ver buiten onze provincie. Wat aan de andere kant van de wereld gebeurt, is steeds vaker voelbaar dichtbij ons. Conflicten en klimaatopwarming stoppen niet bij de landsgrenzen. Toenemende migratiebewegingen nodigen ons uit om onze samenleving steeds heruit te vinden. We geloven in de kracht van diversiteit. We geloven dat verschil een bron van inspiratie is van waaruit we tot vernieuwing kunnen komen. We moeten alleen met elkaar praten. We zetten daarom in op dialoog en uitwisseling tussen mensen uit verschillende werelddelen, die soms ook heel dichtbij wonen. We streven naar verbondenheid tussen mensen.

Binnen ons Noord-Zuidbeleid zetten we in op samenwerkingsmodellen over de grenzen van landen en sectoren heen. Ons jeugdbeleid kenmerkt zich door de koppeling van jongeren en cultuur, duurzaamheid en digitalisering.

Ook voor dieren klopt ons hart. We vergroten het maatschappelijk draagvlak voor dierenwelzijn. Dierenasielen kunnen rekenen op onze morele en financiële ondersteuning.

 

Actueel

Een elektriciteitspanne tijdens een keizersnede. Kinderen die sterven omdat het beademingsapparaat niet naar behoren werkt. Arts Augustin Ntambwe weet uit eerste hand wat verouderd ziekenhuismateriaal, slecht onderhoud, en slechte arbeidsomstandigheden in de Congolese ziekenhuizen aanrichten.

Duurzamer leven, dat kan ook op kamp. De Chirogroep uit Baal gaat de uitdaging aan en vroeg en kreeg bezoek van duurzame kampkok Geert Groffen op hun kampplaats in Sint-Niklaas. Zo draagt het jeugdwerk ook zijn steentje bij aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant.

‘Duurzaam leven, dan kan eigenlijk overal. Thuis, op het werk, en ook op kamp met de...

In juli gaan 5 docenten van Cirkus in Beweging uit Leuven voor 10 dagen naar Palestina. Hun bezoek kadert in een uitwisselingsproject tussen Circus Zonder Handen en de Palestijnse Circusschool uit Birzeit, dat de steun krijgt van de provincie Vlaams-Brabant. Docenten van de 3 circusscholen organiseren er een zomerkamp voor Palestijnse jongeren. Het uitwisselingstraject resulteert...

Pagina's