Samenleven

De keuzes die wij maken, hebben invloed tot ver buiten onze provincie. Wat aan de andere kant van de wereld gebeurt, is steeds vaker voelbaar dichtbij ons. Conflicten en klimaatopwarming stoppen niet bij de landsgrenzen. Toenemende migratiebewegingen nodigen ons uit om onze samenleving steeds heruit te vinden. We geloven in de kracht van diversiteit. We geloven dat verschil een bron van inspiratie is van waaruit we tot vernieuwing kunnen komen. We moeten alleen met elkaar praten. We zetten daarom in op dialoog en uitwisseling tussen mensen uit verschillende werelddelen, die soms ook heel dichtbij wonen. We streven naar verbondenheid tussen mensen.

Binnen ons Noord-Zuidbeleid zetten we in op samenwerkingsmodellen over de grenzen van landen en sectoren heen. Ons jeugdbeleid kenmerkt zich door de koppeling van jongeren en cultuur, duurzaamheid en digitalisering.

Ook voor dieren klopt ons hart. We vergroten het maatschappelijk draagvlak voor dierenwelzijn. Dierenasielen kunnen rekenen op onze morele en financiële ondersteuning.

 

Actueel

24 geselecteerde bands van Rockvonk 2017 strijden tijdens vier regionale voorrondes in Glabbeek, Halle, Kessel-Lo en Sterrebeek voor een halvefinaleplaats.

‘De voorrondes van Rockvonk 2017, het pop- en rockconcours van de provincie Vlaams-Brabant en muziekcentrum Het Depot, komen eraan. Wie waar zijn worp naar de halve finales doet, is gekend’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor...

Afrikaanse ziekenhuizen ontvangen regelmatig schenkingen van nieuw of tweedehandse medische apparatuur. Meestal weet men ter plaatse niet hoe men ze moet gebruiken of onderhouden. Om hieraan te verhelpen, sloegen  de provincie Vlaams-Brabant en de ngo Artsen Zonder Vakantie in het Congolese Bukavu de handen in elkaar met het project ‘Jenga Maarifa’. Hierbij gaan ze ziekenhuistechnici...

De jury van ROCKVONK selecteerde 28 bands voor de vier regionale preselecties van september in Glabbeek, Sterrebeek, Kessel-Lo en Halle.

‘ROCKVONK, het tweejaarlijkse Vlaams-Brabantse pop- en rockconcours van de provincie Vlaams-Brabant en muziekcentrum Het Depot, is niet zomaar een muziekwedstrijd. ‘Het is de start van een twee jaar durend traject waarin...

Pagina's