Samenleven

De keuzes die wij maken, hebben invloed tot ver buiten onze provincie. Wat aan de andere kant van de wereld gebeurt, is steeds vaker voelbaar dichtbij ons. Conflicten en klimaatopwarming stoppen niet bij de landsgrenzen. Toenemende migratiebewegingen nodigen ons uit om onze samenleving steeds heruit te vinden. We geloven in de kracht van diversiteit. We geloven dat verschil een bron van inspiratie is van waaruit we tot vernieuwing kunnen komen. We moeten alleen met elkaar praten. We zetten daarom in op dialoog en uitwisseling tussen mensen uit verschillende werelddelen, die soms ook heel dichtbij wonen. We streven naar verbondenheid tussen mensen.

Binnen ons Noord-Zuidbeleid zetten we in op samenwerkingsmodellen over de grenzen van landen en sectoren heen. Ons jeugdbeleid kenmerkt zich door de koppeling van jongeren en cultuur, duurzaamheid en digitalisering.

Ook voor dieren klopt ons hart. We vergroten het maatschappelijk draagvlak voor dierenwelzijn. Dierenasielen kunnen rekenen op onze morele en financiële ondersteuning.

 

Actueel

Meer dan 140 vertoningen op meer dan 30 locaties - Op vrijdag 20 april startte de 23ste editie van het Afrika Filmfestival met de Belgische première van de film 'Une saison en France' in de Kinepolis van Leuven. Tot 5 mei staan er verspreid over Vlaams-Brabant meer dan 140 films van en over Afrika en zijn diaspora op het programma.

Het Afrika Filmfestival is uitgegroeid tot één van...

Van 9 maart tot 12 mei trekt het Afrika Filmfestival met ‘Afrika in je wijk’ naar de Leuvense wijken. De bedoeling van dit ‘pre-festival’ is een...

De provincie Vlaams-Brabant schenkt alle vrijwilligers van de dierenopvangcentra een T-shirt met daarop ‘Beestig goed bezig’. Hiermee wil ze...

Pagina's