Samenleven

De keuzes die wij maken, hebben invloed tot ver buiten onze provincie. Wat aan de andere kant van de wereld gebeurt, is steeds vaker voelbaar dichtbij ons. Conflicten en klimaatopwarming stoppen niet bij de landsgrenzen. Toenemende migratiebewegingen nodigen ons uit om onze samenleving steeds heruit te vinden. We geloven in de kracht van diversiteit. We geloven dat verschil een bron van inspiratie is van waaruit we tot vernieuwing kunnen komen. We moeten alleen met elkaar praten. We zetten daarom in op dialoog en uitwisseling tussen mensen uit verschillende werelddelen, die soms ook heel dichtbij wonen. We streven naar verbondenheid tussen mensen.

Binnen ons Noord-Zuidbeleid zetten we in op samenwerkingsmodellen over de grenzen van landen en sectoren heen. Ons jeugdbeleid kenmerkt zich door de koppeling van jongeren en cultuur, duurzaamheid en digitalisering.

Ook voor dieren klopt ons hart. We vergroten het maatschappelijk draagvlak voor dierenwelzijn. Dierenasielen kunnen rekenen op onze morele en financiële ondersteuning.

 

Actueel

Gisteren organiseerde het Koninklijk Atheneum 2 Ring uit Leuven een toonmoment van hun uitwisseling met de Ecole Xarito uit Dakar in Senegal,...

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt 5 jeugdorganisaties die hun droom willen waarmaken. Eén van deze dromen is het project ‘Virtual reality als brug tussen museum en ziekenhuis’. Met dit project delen kinderen de ervaring van een museumbezoek via een virtual reality-...

6 Hagelandse gemeenten lanceren Beleefpas

Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw lanceren de Beleefpas. Hiermee willen ze meer kinderen laten deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten.

...

Pagina's